Rotterdam Zoo (Diergaarde Blijdorp)

rotterdam zoo

Rotterdam Zoo (officielt navn Diergaarde Blijdorp) er den zoologiske have i Rotterdam, og en af de ældste zoologiske haver i Holland.

Vi er i gang med at lave en større artikel om Rotterdam Zoo – indtil da kan du læse denne maskinoversatte artikel som er udgivet med Wikipedia som kilde under Creative Commons 3.0.

Indholdsfortegnelse

Zoologiske og botaniske planter

Den 25 hektar store park blev grundlagt i 1857 og er hjemsted for omkring 5800 dyr af 600 arter. Parken er en GeoZoo, der i de seks temaområder Europa , Asien , Afrika , Nord- og Sydamerika er delt og Oceanium.

Siden februar 2008 er zoologiske haver bygninger og faciliteter fra årene 1939 til 1941 blevet registreret som et Rijksmonument og opført som et historisk monument. Det blev designet af den hollandske arkitekt Sybold van Ravesteyn i funktionalismestilen , prydet med neo-barokke elementer. Opført er blandt andre. indgangsområdet, den centrale Rivierahalle med udstillingsområde, plantehus, indhegninger og gastronomi, “Bear Theatre” med antik søjlehalvcirkel samt det historiske girafhus og det tilstødende tehus.

Historie

Rotterdam Zoo blev grundlagt som et privat anlæg til at holde eksotiske fugle i midten af ​​det 19. århundrede af to ansatte på de hollandske jernbaner . De fik hurtigt følgeskab af andre Deutsche Bahn -medarbejdere. Interesserede fra Rotterdam kunne endelig blive medlemmer af den lille zoologiske have for 10 gylden. Tæmmeren og menageristen Henri Martin , som dengang var meget kendt, handlede som rådgivende kapacitet i udviklingen af ​​zoologisk have. I 1857 blev Martin zooens første direktør. Den første zoologiske have var placeret i nærheden af ​​Delftsche Poort togstation på det, der nu er byens hovedbanegård . Gadenavnet Diergaardesingel minder stadig om den tidligere placering.

Den første park blev designet af firmaet JD en LP Zocher fra haven og landskabsarkitekten Jan David Zocher og hans søn Louis P. Anlægget blev udvidet i 1876 baseret på et design af Dirk Wattez.

I 1938 fik Sybold van Ravesteyn til opgave at designe en ny zoologisk have på et nyt sted i Blijdorp. Denne facilitet, som stadig er i brug i dag, blev bygget mellem 1939 og 1941.

Under bombningen af ​​Rotterdam i 1940 blev den gamle zoologiske have ødelagt, før de nye faciliteter blev besat. I december 1940 blev den nordlige del af parken i Blijdorp åbnet, og i april 1941 kunne hele anlægget bruges. For første gang kunne alle besøge zoologisk have, som tidligere kun var åben for medlemmer, mod betaling. Talrige kunstnere var involveret i design af parken, herunder Dick Elffers.

De resterende faciliteter i den gamle zoologiske have blev demonteret for at give plads til ny byplanlægning. Kun indgangslågen i smedejernet var tilbage. Det kom i besiddelse af familien Louwman, der brugte det i deres Wassenaar dyrepark. Efter at den blev lukket i 1985, blev porten, beskyttet mod vejret, installeret i gangen på Louwman Museum i Raamsdonksveer og var tilgængelig der, indtil museet blev flyttet i 2009.

Placering

Zoologisk have er beliggende i Rotterdam-Noord-distriktet i Wijk Blijdorp. Det ligger på et ventilatorformet område nær jernbanelinjen Amsterdam-Rotterdam mellem Van Aerssenlaan og den nordlige tilstødende Vroesenpark .

Categories:

I samarbejde med Rejsetilbud.dk

Rotterdam.dk drives af Rejsetilbud.dk hvor du kan læse meget mere om rejser til Rotterdam samt finde masser af gode Rejsetilbud.

Categories

Vejret i Rotterdam
,


Apparent:
Lufttryk:
Luftfugtighed: %
Vind:
Vindstød:
UV-Index:
Solopgang:
Solnedgang:
Mere detaljeret...
 
Valutakurser