Rotterdam Centraal Station

Rotterdam Centraal Station

Rotterdam Centraal Station er hovedbanegården i Rotterdam, og en af de vigtigste togstationer i Holland.

Vi er i gang med at lave en større artikel om Rotterdam Centraal Station – indtil da kan du læse denne maskinoversatte artikel som er udgivet med Wikipedia som kilde under Creative Commons 3.0.

Indholdsfortegnelse

Kort intro til Rotterdam Centraal Station

Rotterdam Centraal er hovedbanegården i den hollandske havneby Rotterdam . Det er et transportknudepunkt for de hollandske jernbaner og er derfor en af ​​de vigtigste togstationer i Holland med 96.690 (2018) passagerer om dagen. Det opererer her nationale fjerntog og lokale tog samt Benelux-toget til Bruxelles og Thalys til Paris . Bybus og sporvognslinjer ( sporvogn Rotterdam ) og byens metro kører også her . Endvidere er letbanelinjen til Haag (linje E i RandstadRail ) viaMetro Rotterdam er forbundet til stationen, hvor togene fra Haag fortsætter til Slinge metrostation .

Stationen er forbundet til det internationale HSL-Zuid , som er en del af den høje hastighed linje Amsterdam – Antwerpen (- Bruxelles – Paris ). Da der forventes en massiv stigning i passagertal til 323.000 i 2025, blev stationen praktisk talt genopbygget, hvor redesignet af stationsområdet var baseret på design af Benthem Crouwel Architects som et centralt projekt i Rotterdam byudvikling.

Historie

Før Anden Verdenskrig havde Rotterdam ikke en centralstation. Der var fire mindre togstationer i byens centrum: “Delftse Poort” (retning Schiedam og Dordrecht), “Beurs” (retning Dordrecht), “Maas” (retning Gouda og Utrecht) og “Hofplein” (retning Haag og Scheveningen) . Fra 1858 til 1953 sluttede tog fra Utrecht retning ved “Maas” stationen. “Delftse Poort” -stationen blev ødelagt af et bombardement den 14. maj 1940, og de tre andre stationer blev hårdt beskadiget. I 1957 blev Centraal Station , designet af arkitekten van Ravesteyn, bygget vest for den tidligere “Delftse Poort” station og blev betragtet som en del af genopbygningen af ​​Rotterdam.

Forbindelser

På Rotterdam Centraal station er togene fra metrolinjer D og E, alle sporvognslinjer undtagen linje 2 og mange buslinjer – alle transportformer i bymidten Rotterdamse Electric Tram (RET) – forbundet til jernbanen.

Stationen er forbundet til den vigtigste hollandske endestation, herunder Amsterdam , Utrecht , Breda og Haag , samt langdistancetjenester til Antwerpen , Bruxelles , Lille og Paris . Det krydses også af Eurostar direkte til Amsterdam Central fra London St Pancras .

Categories:

I samarbejde med Rejsetilbud.dk

Rotterdam.dk drives af Rejsetilbud.dk hvor du kan læse meget mere om rejser til Rotterdam samt finde masser af gode Rejsetilbud.

Categories

Vejret i Rotterdam
,


Apparent:
Lufttryk:
Luftfugtighed: %
Vind:
Vindstød:
UV-Index:
Solopgang:
Solnedgang:
Mere detaljeret...
 
Valutakurser