Markthal

markthal

Markthal er et bolig- og kontorbyggeri i Rotterdam, med en kæmpe markedsplads / markedshal.

Vi er i gang med at lave en større artikel om Markthal – indtil da kan du læse denne maskinoversatte artikel som er udgivet med Wikipedia som kilde under Creative Commons 3.0.

Indholdsfortegnelse

Kort om Markthal

Markthal – denne bolig- og kontorbygning med en markedshal i Rotterdam . Åbningsceremonien fandt sted den 1. oktober 2014 i overværelse af dronning Maxima . Ud over den overdækkede markedshal rummer komplekset 228 lejligheder, 4600 m² butikker, 1600 m² HoReCa og en 4-etagers parkeringsplads til 1200+ biler.

Arkitektur

Markthal blev designet af arkitektfirmaet MVRDV . Den grå stenbygning er formet som en hestesko. Lejlighederne er placeret mellem den indre og ydre side af buen. Begge forsider af bygningen har en glasfacade. Laminerede glaspaneler, hvoraf det bredeste er 148,5 centimeter brede, hænger fra en kabelfacade 34 meter lang og 42 meter bred, hvilket gør det til det største panel i Europa. Hver facade har 26 lodrette og 22 vandrette kabler.

Et kunstværk

Arnaud Kuren og Iris Rostam dekorerede indersiden af ​​bygningen (11.000 m2, på størrelse med to fodboldbaner) med det enorme Cornucopia. Dette navn refererer til et horn fra græsk mytologi, der symboliserer overflod og velstand. Maleriet viser frugt, grøntsager, korn, fisk, blomster og insekter forstørret mange gange. I baggrunden kan du se kirken St. Lauren med sine tårne. Til produktion af animationer blev digitale 3D -teknologier brugt. For at gengive den enorme fil blev der brugt store 1,47 termitservere, som også blev brugt til Pixar -filmene… Den digitale animation er opdelt i blokke og trykt på 4000 perforerede stålpaneler. I 2014 var medierne aktivt interesseret i strukturen. Nogle publikationer har kaldt det verdens største kunstværk (et udsagn, der tilsyneladende ikke er sandt) og endda det sixtinske kapel i Rotterdam. Kuren og Rostam udførte arbejdet i samarbejde med et team på 6 specialister.

Arkæologi

Markthal står på stedet, hvor den nordøstlige del af polderen lå i 1300 -talletVestniuland. Denne polder var omgivet af Kolk -vand og en cirkulær dæmning, der beskyttede den mod tidevandet. Folk boede på det drænerede område. Også i senmiddelalderen på stedet i Markthal var boligbygningen i Kölen. Under konstruktionen blev en gård fra det 10. århundrede opdaget af arkæologer i en dybde på 7 meter. Inde i huset, der måler 7,5 x 13,5 meter, blev to ovne og en pejs identificeret. Gården var ejet af Rotte, en bosættelse, der lå forud for Rotterdam. Indbyggerne var bønder, håndværkere og købmænd. Udgravningsstederne er blevet til udstillinger i en permanent udstilling med titlen “The Ladder of Time”. Vitriner med genstande er placeret på trappen på den underjordiske parkeringsplads ved Markethol. Ved hjælp af berøringsskærme kan du lytte til historien om hvert emne. Denne udstilling vandt en præmie fra det nederlandske arkæologforening.

Interessante fakta om Markthal

  • Markthals 4-etagers parkeringsplads er den største i centrum af Rotterdam.
  • Markthal var en af ​​de første bygninger, der blev set i augmented reality

Categories:

I samarbejde med Rejsetilbud.dk

Rotterdam.dk drives af Rejsetilbud.dk hvor du kan læse meget mere om rejser til Rotterdam samt finde masser af gode Rejsetilbud.

Categories

Vejret i Rotterdam
,


Apparent:
Lufttryk:
Luftfugtighed: %
Vind:
Vindstød:
UV-Index:
Solopgang:
Solnedgang:
Mere detaljeret...
 
Valutakurser