Kunsthal Rotterdam

kunsthal rotterdam

Kunsthal Rotterdam er et kunstmuseum i Rotterdam som hvert år modtager flere end 200.000 besøgende.

Vi er i gang med at lave en større artikel om Rotterdam Zoo – indtil da kan du læse denne maskinoversatte artikel som er udgivet med Wikipedia som kilde under Creative Commons 3.0.

Indholdsfortegnelse

Intro til Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam er en kunstgalleri uden sin egen samling i Rotterdam . Det arrangerer omkring 25 midlertidige udstillinger hvert år . Når du planlægger udstillingen, de mest forskellige aspekter af den visuelle , scenekunst og brugskunst samt andre kulturelle emner, såsom mesterværker af impressionisme, historie og design af undertøj, Leonardo da Vinci, Blackfoot -indianernes kultur, orientalsk smykkekunst og pop art tages i betragtning .

Bygningen

Kunsthal blev planlagt i 1992 af Rotterdam arkitektkontor Office for Metropolitan Architecture (OMA), designet kommer fra arkitekterne Rem Koolhaas og Fumi Hoshino. Bygningen er en del af museumsparken, Boijmans Van Beuningen -museet og Nederlands Architectuurinstituut er i nærheden .

Det 3300 m² store udstillingsområde er opdelt i tre store udstillingshaller og to mindre gallerier . Bygningen rummer også et auditorium og en restaurant.

Kunsttyveri i 2012

Natten den 15. til 16. oktober 2012 syv malerier af Lucian Freud ( Kvinde med lukkede øjne , 2002), Paul Gauguin ( Femme devant une fenêtre ouverte, dite la Fiancée , 1888), Jacob Meijer de Haan ( Selvportræt , mellem 1889 og 1891), Henri Matisse ( La Liseuse en Blanc et Jaune , 1919), Claude Monet (henholdsvis Charing Cross Bridge, London og Waterloo Bridge, London , 1901) og Pablo Picasso ( Tête d’Arlequin), 1971) stjålet.

De tilhører den såkaldte Triton Collection, en privat samling af Rotterdam-forretningsmanden Willem Cordia (1940–2011). Billederne blev lånt til særudstillingen Avant-gardes , der åbnede den 7. oktober 2012 og blev fejret som en del af 20-årsdagen for Kunsthalle eksistens. Som det blev kendt den 17. juli 2013, blev tilsyneladende alle malerierne af moderen til den hovedmistænkte rumænske røver Radu Dogaru brændt af frygt for opdagelse og for at beskytte hendes søn.

Tyvebanden havde tidligere forgæves forsøgt at sælge malerierne. Eksperter og medier har anslået markedsværdien af ​​billederne mellem 50 og 100 millioner euro, som Art Loss Register er citeret. Andre tal spænder op til 310 millioner euro. Den verificerbare forsikringsværdi var 18,1 millioner euro, den blev udbetalt i februar 2013 af et konsortium hos Lloyd’s of London .

Categories:

I samarbejde med Rejsetilbud.dk

Rotterdam.dk drives af Rejsetilbud.dk hvor du kan læse meget mere om rejser til Rotterdam samt finde masser af gode Rejsetilbud.

Categories

Vejret i Rotterdam
,


Apparent:
Lufttryk:
Luftfugtighed: %
Vind:
Vindstød:
UV-Index:
Solopgang:
Solnedgang:
Mere detaljeret...
 
Valutakurser