Euromast Tower

euromast

Euromast Tower eller Euromast-tårnet er et observationstårn i Rotterdam, og det højeste tårn i Holland der er åbent for offentligheden.

Vi er i gang med at lave en større artikel om Euromast Tower – indtil da kan du læse denne maskinoversatte artikel som er udgivet med Wikipedia som kilde under Creative Commons 3.0.

Indholdsfortegnelse

Kort intro

Den Euromast er et udsigtstårn i hollandske by Rotterdam . På 185 meter er det det højeste tårn i Holland, der er åbent for offentligheden. På grund af sin form er tårnet let genkendeligt i Rotterdam skyline .

Historie

I anledning af Floriade i 1960 blev Euromast opført af arkitekt Huig Maaskant og entreprenør JP van Eesteren i Het Park , tæt ved indgangen til Maastunnel . En kråkrejserestaurant blev løftet til 100 meters højde på fem dage. Tårnet blev udstyret med en kopi af en skibs bro i en højde af 32 meter , hvilket giver offentligheden et indtryk af navigationsudstyr og et kort rum. [2] Tårnet er lavet af armeret betonog har en diameter på 9 meter og vægge på 30 centimeter tykke. For at holde tyngdepunktet så lavt som muligt – og derved øge stabiliteten – består fundamentet af en betonblok, der vejer 1.900.000 kg. Kråkereden, lavet af stål , hænger 96 meter over jorden og vejer 240.000 kg. Besøgende føres til det oprindelige højeste punkt af to elevatorer, der begge kører fire meter i sekundet.

Bygningen blev officielt åbnet af prinsesse Beatrix den 25. marts 1960 . Placeringen var strategisk; der kørte til Rotterdam på de daværende motorveje , så (inklusive flagstang) det 107 meter høje tårn stikke lige ud over byen. Efter åbningen fortsatte byen med at vokse, og bygningerne blev højere. Efter et par år steg bygninger over Euromast, såsom bygningen af ​​det medicinske fakultet på Westzeedijk i 1968, ti meter højere.

Udvidelse med Space Tower

I 1970 blev en 85 meter høj stålkonstruktion placeret på Euromast, Rumtårnet , hvilket gjorde Euromast til den højeste struktur i Rotterdam igen. Tårnet havde nu en total højde på 185 meter. I 1983 blev Space Cabin indviet, en ringformet elevator i hele glas, der kredser om rumtårnet og tager besøgende til en højde af 180 meter. Dette gjorde Euromast til det højeste offentligt tilgængelige synspunkt i Holland.

Parkhaventoren

I 2001 var der en plan om at erstatte Euromast med den 392 meter høje Parkhaventoren. Denne plan gik ikke videre, fordi kommunen prioriterede områdeudvikling omkring Wilhelminapier og den nye Rotterdam Centralstation . Den voksende turisme til Rotterdam betyder, at antallet af besøgende viser en stigende tendens. Sammen med betegnelsen som nationalt monument i 2010 synes dette at have sikret mastens nærmeste fremtid. [3] På toppen af ​​Euromast er to hotelsuiter blevet indrettet siden 2004 .

Trivia

  • En miniatur af bygningen findes i Madurodam i Haag og på Achterhoeks Planetarium i Toldijk . Der er også en miniatur af bygningen i Miniworld Rotterdam , nær Rotterdam hovedbanegård .
  • Navnet på den hollandske hardcore (house) act Euromasters stammer fra Euromast.
  • Aad van Toor (Adriaan) lavede et håndstand på en afsats af Euromast til en optagelse af Bassie & Adriaan: The Plague Spirit .
  • I september 2013 blev der sat en verdensrekord på tårnet: Kyle Nebel fra YouTube -gruppen How Ridiculous smed en basketball fra plateauet i 93 meters højde, som derefter faldt gennem et basketballnet til stueetagen.

Categories:

I samarbejde med Rejsetilbud.dk

Rotterdam.dk drives af Rejsetilbud.dk hvor du kan læse meget mere om rejser til Rotterdam samt finde masser af gode Rejsetilbud.

Categories

Vejret i Rotterdam
,


Apparent:
Lufttryk:
Luftfugtighed: %
Vind:
Vindstød:
UV-Index:
Solopgang:
Solnedgang:
Mere detaljeret...
 
Valutakurser